7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Mus jabłkowy zapiekany z rodzynkami



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

5 jabłek (50 dag)
3 łyżki masła
6 łyżek cukru
2 jaja
3 łyżki rodzynek
1/4 łyżeczki cynamonu
3 łyżki tartej bułki + do wysypania naczynia
1 łyżka tłuszczu do naczynia
+ śmietana do podania

Przygotowanie:

Jabłka obrać, oczyścić z nasion, pokroić w cząstki. Masło i cukier rozpuścić w rondlu, dodać jabłka i dusić mieszając. Gdy jabłka całkowicie się rozgotują rozmieszać je widelcem lub przetrzeć przez sito, tak aby nie było grudek, ostudzić.

Jaja wybić do miski i ubić trzepaczką. Do letniej masy jabłkowej dodać ubite jaja, wypłukane rodzynki i cynamon, wymieszać.

Głębokie naczynie wysmarować tłuszczem, oprószyć tartą bułką. Wlać przygotowaną masę jabłkową. Posypać pozostałą tartą bułką (3 łyżki).

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i piec bez przykrycia ok. 30 min. Podawać natychmiast polane śmietaną.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-18 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Z.Wodecki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Mus jabłkowy (wegańska)
Chutney jabłkowy z rodzynkami (wegańska)
Piernik z jabłkiem (z musu jabłkowego) (wegańska)
Mus jabłkowo-pomarańczowo-bananowy (wegańska)
Mus jabłkowy (bez cukru) (wegańska)
Mus jabłkowo-cynamonowy z kaszą manną (wegańska)
Ryż pieczony z waniliowym musem jabłkowym (lakto-wege)
Mus jabłkowo-ananasowy (z sokiem ananasowym) (wegańska)
Zapiekany makaron z twarogiem i musem brzoskwiniowym (lakto-wege)
Gulasz Zosi - cukiniowo-jabłkowy z papryką i rodzynkami (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas