7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Jabłka pieczone z migdałami, konfiturami i aromatycznym winnym sosem



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

4 duże winne jabłka
4 łyżeczki gęstych konfitur wiśniowych /lub malinowych/
100 ml czerwonego wina
mały kawałek cynamonu
2 goździki
8 migdałów
2 łyżki cukru

Przygotowanie:

Jabłka umyć, osuszyć, wydrążyć gniazda nasienne. Wino zagotować z cynamonem i goździkami. Migdały sparzyć wrzątkiem, obrać, posiekać i wymieszać z cukrem.

Jabłka ułożyć w żaroodpornym naczyniu, polać winem, do wydrążonych otworów włożyć najpierw posiekane migdały, a na wierzch po 1 łyżeczce gęstych konfitur. Piec w średnio nagrzanym piekarniku ok. 30 minut. Uważać, aby się nie rozleciały podczas pieczenia. Podawać gorące, polane sosem z pieczenia.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Feb 18, 2001
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:nn
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Jabłka pieczone z winnymi rodzynkami i sosem karmelowo-śmietankowym (lakto-wege)
Jabłka pieczone z rodzynkami, migdałami, miodem i cynamonem (lakto-wege)
Jabłka pieczone z amarantusem (wegańska)
Aromatyczne pieczone ziemniaki z sosem z jarmużu, pomidorów i garam masala.. (wegańska)
Bardzo aromatyczna konfitura z gruszek z imbirem (wegańska)
Pieczona/grillowana paryka marynowana w oliwie z octem winnym (wegańska)
Jabłka pieczone z rodzynkami i dżemem (wegańska)
Pieczone jabłka nadziewane kremem owocowo-imbirowym (bez ograniczeń)
Jabłka pieczone z rodzynkami i sokiem pomarańczowym (wegańska)
Aromatyczne ziemniaki pieczone lub grillowane w całości (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas