7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Majonez muślinowy



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

250 g majonezu,
białko,
sól,

Przygotowanie:

Białko z niewielką ilością soli ubić na sztywną pianę, dodać do gotowego majonezu, ostrożnie wymieszać. Podawać do delikatnych gotowanych warzyw serwowanych na zimno np. kalafiora, brokułów lub szparagów. Przyrządzać tuż przed podaniem, aby sos majonezowy nie zrobił się zbyt rzadki.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Feb 18, 2001
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:nn
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pokrzywy w majonezie (ovo-wege)
Majonez domowy (ovo-wege)
Majonez tradycyjny (ovo-wege)
Majonez czosnkowy (bez ograniczeń)
Majonez z ziemniaków (wegańska)
Majonez fasolowy (wegańska)
Majonez koktajlowy (bez ograniczeń)
Majonez dziadziusia (wegańska)
Majonez z awokado (wegańska)
Majonez z ryżu (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas