7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 mała marchewka
1 mała pietruszka
1 mały ziemniaczek
plasterek selera (mało, bo zmienia smak)
brokuły
0,5 łyżeczki oliwki z oliwek (lub rzepakowego zimnotłoczonego lub sojowego)
ew. 3-4 łyżeczki kaszki ryżowej

Przygotowanie:

Marchewkę i pietruszkę wrzucamy do małej ilości wody. Po 10 min. ziemniaka, selera i brokuły.
Gdy warzywka będą miękkie wrzucamy wszystko do malaksera/blendera i traktujemy zupkę tymże urządzeniem na najwyższych obrotach przez kilka minut.
Dodajemy 0,5 łyżeczki oliwki z oliwek i ew. 3-4 łyżeczki kaszki ryżowej.

Wskazówki i uwagi:

Ja zaczynałam od 1 różyczki brokuła, potem stopniowo dwie, 3 a teraz więcej)
Pierwszy raz Milenka dostała brokuła, kiedy miała 4,5 miesiąca.
Nadesłał(a) magda firlit, dnia: 2001-01-01 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupka jarzynowa z pomidorkiem (wegańska)
Zupka-krem jarzynowa z porem (wegańska)
Zupka-krem jarzynowo-buraczana (dla maluchów) (wegańska)
Minestrone - zupa jarzynowa z fasolą Jaś i brokułami (wegańska)
Zupka śmieciówka czyli jarzynowy krem z soczewicą i kaszą lub ryżem (wegańska)
Zupka NAM BO (wegańska)
Zupka brokułowa zabielana (wegańska)
Domowa zupka instant (wegańska)
Zapiekanka z brokułami (lakto-wege)
Frittata z brokułami (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas