7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:4 żółtka
3 jaja 175 g cukru 1/2 filiżanki białego rumu (100ml) 250 g białej czekolady 3/8 l słodkiej śmietanki 2 torebki cukru waniliowego 1 torebka zagęstnika do bitej śmietany 1 słoiczek wiśni w likierze Maraschino 1 filiżanka siekanych pistacji (200ml) Przygotowanie:Żółtka i jaja wymieszać z cukrem dodając rum, ubić na krem ustawiając naczynie na rondlu z wrzącą wodą; połączyć ze stopioną czekoladą. Zdjąć z ognia, wystudzić ciągle mieszając. Śmietankę ubić z dodatkiem cukru waniliowego i zagęstnika, delikatnie wymieszać z kremem jajecznym. Wiśnie starannie osączyć z likieru i osuszyć; grubo posiekać i dodać do masy wraz z pistacjami. Masę przełożyć do foremki, wstawić do zamrażarki na 1.5 - 2 godziny.
Przed podaniem pokroić w plastry.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: Feb 23, 2001
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:robmar@lipa.mimuw.edu.pl (Robert Maron)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Parfait do snu, czyli kremowe lody makowe z sosem migdałowym (bez ograniczeń)Lody czekoladowo - czekoladowe (wegańska) Biała kapustka (wegańska) Biała czekolada (wegańska) Biała polewka (lakto-wege) Krem czekoladowy (wegańska+miód) Koktajl czekoladowy (lakto-wege) Rolada czekoladowa (ovo-wege) Omlet czekoladowy (ovo-wege) Mus czekoladowy (ovo-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |