7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Dynia zapiekana z ryżem

Średnia ocena: [4.0 z 2 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

70 dag dyni,
3/4 szklanki ryżu,
1 cebula,
1/2 kostki masła,
1 jajo,
sól, pieprz,
sos pomidorowy,
4 łyżki tartego żółtego sera,
tłuszcz i bułka do formy

Przygotowanie:

Ryż wymyć, osączyć, ugotować na sypko. Dynie wymyć, wybrać pestki wraz z miękiszem, obrać ze skóry, zetrzeć na tarce. Ryż wymieszać z dynią, surowym jajem, podsmażoną cebulą i przyprawić do smaku. Wyłożyć do naczynia wysmarowanego tłuszczem i wysypanego tartą bułką. powierzchnię polać gorącym sosem pomidorowym, posypać startym serem i zapiec do zrumienienia sera. Podawać na gorąco.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Dec 30, 2000
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:Z.Wodecki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Zapiekanka super, ale ubawrwilam ja jeszcze dodatkowo cukinia, paprika, cebula i pieczarkami :) polecam!!
~Didi May 3, 2013

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Dynia zapiekana z pomidorami pod beszamelem (wegańska)
Dynia puree z ryżem i czosnkiem (wegańska)
Brukselka zapiekana z ryżem (bez ograniczeń)
Zapiekany ryż z jabłkami (wegańska)
Ryż zapiekany z jabłkiem - mniammmmmm (lakto-wege)
Ryż na mleku zapiekany z jabłkami (bez ograniczeń)
Zapiekany ryż w sosie truskawkowym (na słodko) (lakto-wege)
Ryż z pieczarkami zapiekany pod żółtym serem (lakto-wege)
Ryż zapiekany z warzywami, ciecierzycą i pędami bambusa (wegańska)
Ryż zapiekany z marchewką, fasolką szparagową, pomidorami i parmezanem (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas