7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: ovo-wege
Składniki:70 dag dyni,
3/4 szklanki ryżu, 1 cebula, 1/2 kostki masła, 1 jajo, sól, pieprz, sos pomidorowy, 4 łyżki tartego żółtego sera, tłuszcz i bułka do formy Przygotowanie:Ryż wymyć, osączyć, ugotować na sypko. Dynie wymyć, wybrać pestki wraz z miękiszem, obrać ze skóry, zetrzeć na tarce. Ryż wymieszać z dynią, surowym jajem, podsmażoną cebulą i przyprawić do smaku. Wyłożyć do naczynia wysmarowanego tłuszczem i wysypanego tartą bułką. powierzchnię polać gorącym sosem pomidorowym, posypać startym serem i zapiec do zrumienienia sera. Podawać na gorąco.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: Dec 30, 2000
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:Z.Wodecki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Dynia zapiekana z pomidorami pod beszamelem (wegańska)Dynia puree z ryżem i czosnkiem (wegańska) Brukselka zapiekana z ryżem (bez ograniczeń) Zapiekany ryż z jabłkami (wegańska) Ryż zapiekany z jabłkiem - mniammmmmm (lakto-wege) Ryż na mleku zapiekany z jabłkami (bez ograniczeń) Zapiekany ryż w sosie truskawkowym (na słodko) (lakto-wege) Ryż z pieczarkami zapiekany pod żółtym serem (lakto-wege) Ryż zapiekany z warzywami, ciecierzycą i pędami bambusa (wegańska) Ryż zapiekany z marchewką, fasolką szparagową, pomidorami i parmezanem (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~Didi May 3, 2013