7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Biszkopty

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

JAJKA 10
CUKIER 1/2 kg
MĄKA 3 szklanki
Uwagi: 1/2 kg cukru - 2 pełne szklanki.

Przygotowanie:

Całe jajka z cukrem ubijać na parze (garnek z jajkami wstawiamy do większego garnka z wrzącą wodą) lub na płytce azbestowej ok. 10 minut po czym wyjąć z pary i ubijać aż do ostygnięcia. Ponownie ubijać na parze 10 minut i znów studzić ubijając. Do ostudzonej masy dodać przesianą mąkę i lekko wymieszać. Blachę wysmarować tłuszczem (margaryna, masło roślinne), oprószyć mąką i szprycować kornetem podłużne kawałki. Piec w średnio gorącym piekarniku do 30 minut.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-25 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:nn
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Biszkopty amarantusowe nadziewane marmoladą (bez ograniczeń)

Nowości:

Kotlety z zielonej soczewicy (wegańska)
Makaron z dynią i pieczarkami (lakto-wege)
Ostra soczewica na pomidorach (wegańska)
Indyjski miszmasz z batatem (wegańska)
Biszkopciki jaglane (bezglutenowe) (wegańska)
Qatayef - drożdżowe placuszki z Egiptu (lakto-wege)
Ciasto orkiszowo-owsiane z owocami (wegańska)
Hawajska surówka (wegańska)
Grofu, czyli tofu z grochu (wegańska)
Białe papryki z nadzieniem soczewicowo ryżowym w sosie pomidorowym (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas