7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

5 dag drożdży
25 dag (1 szklanka) cukru
4 jaja
1,5 szklanki mleka

80 dag (4 szklanki) mąki
20 dag margaryny
cukier waniliowy lub esencja zapachowa
tłuszcz do formy

Przygotowanie:

Drożdże rozkruszyć, dodać cukier i jaja, rozmieszać łyżką, wlać mleko, wymieszać i pozostawić na około 12 godzin.

Dodać mąkę i roztopiony, przestudzony tłuszcz oraz cukier waniliowy lub esencję. Dokładne wymieszać łyżką, wlać do wysmarowanej tłuszczem formy do 1/3 wysokości, pozostawić do wyrośnięcia i piec około 40 min. w średnio gorącym piekarniku.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Mar 7, 2001
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Z.Wodecki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

~Rutsboi
Bezmięsna nie musi znaczyć naturalna. Każdy ma swoje powody, dla których przechodzi na weg*anizm ;)
~Annn Mar 2, 2011

Dla mnie to lipa ze używasz w przepisie "lakto-ovo-wege"
takich składników: "cukier waniliowy lub esencję."
Przecież to ma byc kuchnia naturalna . bez sensu ;[
~Rutsboi Mar 1, 2011

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Bagietki śródziemnomorskie z dipem bazyliowym (wegańska)

Nowości:

Zupa krem z jarmużu z kaszą jęczmienną (wegańska)
Denaturatka - zupa z kapusty czerwonej (wegańska)
Bigos z kiszonych buraków (wegańska)
Aromatyczne pieczone ziemniaki z sosem z jarmużu, pomidorów i garam masala.. (wegańska)
Zapiekanka z bakłażanem i cukinią (wegańska)
Domowe pesto (lakto-wege)
Azjatyck mix- improwizacja (wegańska)
Tarta zimowa ze szpinakiem (wegańska)
Bakłażany zapiekane z jabłkiem (wegańska)
Surówka z czerwonej kapusty (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas