
7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
w tym 4924 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:5 dag drożdży
25 dag (1 szklanka) cukru 4 jaja 1,5 szklanki mleka 80 dag (4 szklanki) mąki 20 dag margaryny cukier waniliowy lub esencja zapachowa tłuszcz do formy Przygotowanie:
Drożdże rozkruszyć, dodać cukier i jaja, rozmieszać łyżką, wlać mleko, wymieszać i pozostawić na około 12 godzin.
Dodać mąkę i roztopiony, przestudzony tłuszcz oraz cukier waniliowy lub esencję. Dokładne wymieszać łyżką, wlać do wysmarowanej tłuszczem formy do 1/3 wysokości, pozostawić do wyrośnięcia i piec około 40 min. w średnio gorącym piekarniku.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: Mar 7, 2001
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Z.Wodecki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:
Dla mnie to lipa ze używasz w przepisie "lakto-ovo-wege"
takich składników: "cukier waniliowy lub esencję." Przecież to ma byc kuchnia naturalna . bez sensu ;[ ~Rutsboi Mar 1, 2011 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Bagietki śródziemnomorskie z dipem bazyliowym (wegańska)Nowości:Kotlety z zielonej soczewicy (wegańska)Makaron z dynią i pieczarkami (lakto-wege) Ostra soczewica na pomidorach (wegańska) Indyjski miszmasz z batatem (wegańska) Biszkopciki jaglane (bezglutenowe) (wegańska) Qatayef - drożdżowe placuszki z Egiptu (lakto-wege) Ciasto orkiszowo-owsiane z owocami (wegańska) Hawajska surówka (wegańska) Grofu, czyli tofu z grochu (wegańska) Białe papryki z nadzieniem soczewicowo ryżowym w sosie pomidorowym (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Bezmięsna nie musi znaczyć naturalna. Każdy ma swoje powody, dla których przechodzi na weg*anizm ;)
~Annn Mar 2, 2011