7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:25 dag ryżu,
1 szklanka wody, 1 szklanka mleka, 2 dag margaryny, 2 jajka, 15 dag cukru, cukier waniliowy, sól, zapach cytrynowy do ciast, tłuszcz i bułka tarta do formy, 40 dag truskawek, 1 szklanka śmietany Przygotowanie:Zagotować wodę z solą i na wrzątek wrzucić umyty ryż. Gdy wchłonie wodę dodać mleko i margarynę, a następnie gotować na małym ogniu. Ryż wyłożyć do miski. Żółtka utrzeć z cukrem na białą pulchną masę i dodać do ryżu. Połączyć delikatnie ze sztywną pianą, dodając zapachy. Przełożyć do formy (z kominkiem) wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Wstawić do piekarnika i piec 30 min w temperaturze 180 C. Po upieczeniu i przestygnięciu wyjąć babę z formy na płaski talerz. W otwór włożyć część umytych i osączonych owoców. Resztę owoców ułożyć obok. Całość polać bitą śmietaną.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: Mar 10, 2001
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:Z.Wodecki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Babka kawowa (ovo-wege)Babka Mateczki (ovo-wege) Babka gotowana (ovo-wege) Babka amarantusowa (bez ograniczeń) Babka pomarańczowa (ovo-wege) Babka piaskowa 1 (ovo-wege) Babka piaskowa 6 (ovo-wege) Babka cynamonowa (ovo-wege) Babka kiślówka (ovo-wege) Babka ananasowa (ovo-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |