7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
		w tym 4933 wegańskich
| 
		 | 
|
| 
		
		 | 
		
	
		 
		puszka.pl - internetowy partner International Vegetarian Union
	 | 
	
		
 
 
	
		
		
			
			
				
			
			
		
		
		
		
			Rodzaj diety: lakto-wege 
	
	Składniki:litr mleka UHT 
 
		kubeczek "żywego jogurtu", najlepiej naturalnego biojogurtu o podobenj zawartości tłuszczu Przygotowanie:Do litra mleka UHT lub przegotowanego, podgrzanego do około 42 stopni C należy dodać kubeczek "żywego jogurtu", najlepiej naturalnego biojogurtu o podobenj zawartości tłuszczu. Zamieszać, przelać do szczelnie zamykanego słoja, zawinąć w gruby koc lub kołdrę albo wstawić do jogurtownika. Mniej więcej po 5-6 godzinach otrzymujemy gęsty, świeży jogurt, bez sztucznych dodatków.
 
	Kiedy potrzebujemy kolejnej porcji, wystarczy do mleka dodać trochę domowego jogurtu. Wskazówki i uwagi:Możemy połączyć go z dowolnymi owocami, sokami, dosłodzić do smaku, wymieszać z zieleniną, ogórkiem, rzodkiewką.
 
	Jeżeli chcemy go przechowywać dłużej, powinniśmy przelać go do mniejszych, zakręcanych słoiczków i wstawić je do lodówki. 
		
			
		
		Nadesłał(a) Rena, 
		dnia: 2001-02-28 00:00:00.0 
	
	
	
	
		Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:nn 
						Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
						zgłoś to administratorowi
					 
				
			
		
		Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz | 
	
	
		
		
			 
			
	
		Podobne wg nazwy:Jogurt domowy (dali) (lakto-wege)Jogurt domowy, naturalny lub owocowy (lakto-wege) Jogurt 1 (lakto-wege) Jogurt 3 (lakto-wege) Jogurt 2 (lakto-wege) Jogurt po bośniacku (lakto-wege) Cynamonowy jogurt (lakto-wege) Jogurt czekoladowy z pomarańczą (lakto-wege) Jogurt z czereśniami i jagodami (lakto-wege) Jogurt z tofu jedwabistego (wegańska) Ocenazamknij | 
| © 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |