7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Francuska zupa cebulowa, zapiekana



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

20 dkg cebuli
8 dkg masła
2 dkg mąki
10 dkg twardego sera
6 kromeczek bułki paryskiej

Przygotowanie:

Drobno pokrojoną cebulę zrumienić na maśle(5 dkg), nie dopuszczając do ściemnienia. Dodać mąkę i chwilę pomieszać. Po trochu wlewać zimną wodę (1,5 litra) i gotować 20 min. pod przykryciem. Przetrzeć przez cedzak (sitko).

W żaroodpornym naczyniu umieścić podsmażone na maśle grzanki, zalać zupą, posypać startym serem i zapiec w piekarniku.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-12-26 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, "Andrzej Polański" polanski.softart@telbank.pl, przepis zapozyczony i wypróbowany z "Domowej Kuchni Francuskiej" M.E.Helbańskiego.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Francuska zupa cebulowa (wegańska)
Zupa francuska - cebulowa na winie (lakto-wege)
Zupa cebulowa gotowana lub zapiekana (lakto-wege)
Francuska zupa porowo-cebulowa z grzankami (wegańska)
Zupa cebulowa z tofu zapiekana z żółtym serem (lakto-wege)
Zupa cebulowa lub czosnkowa (czeskawiczka) zapiekana w kokilkach (lakto-wege)
Zupa cebulowa zapiekana z tostami i żółtym serem (lakto-wege)
Zupa cebulowa z marchewką (lakto-wege)
Zupa cebulowa z grzankami (bez ograniczeń)
Korzenna zupa cebulowa. (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas