
7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
w tym 4924 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:zimne mleko
kawa sproszkowana czekolada cynamon Przygotowanie:Wystarczy zwykle mleko ale najlepsze jest zimne. Nie probuj robic piany z goracego. Wlej zimne do filizanki i zanuz dysze tuz pod powierzchnia. Delikatnie ruszaj filizanka w gore i w dol. Nie przegrzej, mleko nie moze sie gotowac. W drugiej filizance przygotuj (wczesniej) espresso do ok 3/4 wysokosci. Mleko wlej do kawy tak aby piana wystawala ponad krawedz filizanki. Piana powinna byc taka zeby dala sie nakladac lyzka. Powinno jej byc na okolo 2 cm ponad krawedz filizanki. Wtedy satysfakcja jest najwieksza. Najlepiej jeszcze posypac sproszkowana czekolada z cynamonem.
Co do mocy kawy to tradycyjnie kawa powinna byc raczej mocna - pojedyncze espresso. Ja lubie milky cappucino - wiecej mleka niz kawy i duzo czekolady. Polecam.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: Apr 18, 2001
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, "Janusz Skrzypkowski" j.skrzypkowski@pbg.pl
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Cappuccino 2 (lakto-wege)Cappuccino 3 (bez ograniczeń) Kakaowe "cappuccino" (lakto-wege) Babeczki (muffinki) cappuccino (wegańska) Nowości:Kotlety z zielonej soczewicy (wegańska)Makaron z dynią i pieczarkami (lakto-wege) Ostra soczewica na pomidorach (wegańska) Indyjski miszmasz z batatem (wegańska) Biszkopciki jaglane (bezglutenowe) (wegańska) Qatayef - drożdżowe placuszki z Egiptu (lakto-wege) Ciasto orkiszowo-owsiane z owocami (wegańska) Hawajska surówka (wegańska) Grofu, czyli tofu z grochu (wegańska) Białe papryki z nadzieniem soczewicowo ryżowym w sosie pomidorowym (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |