7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Cappuccino 1



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

zimne mleko
kawa
sproszkowana czekolada
cynamon

Przygotowanie:

Wystarczy zwykle mleko ale najlepsze jest zimne. Nie probuj robic piany z goracego. Wlej zimne do filizanki i zanuz dysze tuz pod powierzchnia. Delikatnie ruszaj filizanka w gore i w dol. Nie przegrzej, mleko nie moze sie gotowac. W drugiej filizance przygotuj (wczesniej) espresso do ok 3/4 wysokosci. Mleko wlej do kawy tak aby piana wystawala ponad krawedz filizanki. Piana powinna byc taka zeby dala sie nakladac lyzka. Powinno jej byc na okolo 2 cm ponad krawedz filizanki. Wtedy satysfakcja jest najwieksza. Najlepiej jeszcze posypac sproszkowana czekolada z cynamonem.
Co do mocy kawy to tradycyjnie kawa powinna byc raczej mocna - pojedyncze espresso. Ja lubie milky cappucino - wiecej mleka niz kawy i duzo czekolady. Polecam.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Apr 18, 2001
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, "Janusz Skrzypkowski" j.skrzypkowski@pbg.pl
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Cappuccino 2 (lakto-wege)
Cappuccino 3 (bez ograniczeń)
Kakaowe "cappuccino" (lakto-wege)
Babeczki (muffinki) cappuccino (wegańska)

Nowości:

Zupa krem z jarmużu z kaszą jęczmienną (wegańska)
Denaturatka - zupa z kapusty czerwonej (wegańska)
Bigos z kiszonych buraków (wegańska)
Aromatyczne pieczone ziemniaki z sosem z jarmużu, pomidorów i garam masala.. (wegańska)
Zapiekanka z bakłażanem i cukinią (wegańska)
Domowe pesto (lakto-wege)
Azjatyck mix- improwizacja (wegańska)
Tarta zimowa ze szpinakiem (wegańska)
Bakłażany zapiekane z jabłkiem (wegańska)
Surówka z czerwonej kapusty (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas