7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Lodowy tort orzechowo-bananowy

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Nie ma za co ;-) Mam nadzieję, że będzie Wam smakowało.
martina Jul 22, 2013

Wielkie dzięki za pomoc. Ja nie jestem bezglutenowcem, ale ciasto bedzie też dla osoby na tej diecie - a osobiście się w tym nie orientuję.
Nelya Jul 22, 2013

@Nelya: jeśli jesteś na diecie bezglutenowej to powinnaś używać płatków owsianych z certyfikatem (są bezglutenowe), ale one są zapewne droższe od tych zwykłych... Mleko owsiane jest płynne, lecz odrobinkę gęstsze od wody/zwykłego mleka. Myślę, że możesz dać sojowe, ale ja zamiast 1,5 szkl. dałabym 1 i 1/3 szklanki. Jeśli Twoje mleko (np. z kartonu) nie jest tak rzadkie jak woda, a ciut gęstsze, jak śmietanka do kawy, to daj 1,5 szklanki (jak w przepisie). Tak czy siak, zamrażamy tort, więc w sumie i tak wyjdzie. Powodzenia ;-)
martina Jul 20, 2013

i czy można mleko owsiane zastąpić sojowym?
Nelya Jul 20, 2013

mam pytanie, czy w tym torcie jest coś co szkodziłoby osobie na diecie bezglutenowej? (pierwszy raz stykam się z tym problemem i nie chcę walnąć gafy)
Nelya Jul 20, 2013

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas