7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Koktajl sojowy bananowo-orzechowy

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Odpowiedź jest prosta: bo nie mam blendera:P Ale ja myślę, że lepszy jest taki niejednolity:)
A jak chodzi o sok z cytryny... nie, raczej się nie zsiada, po prostu pod jego wpływem ścina się częściowo białko zawarte w mleku i trochę się zmienia jego wygląd, powstają takie jakby cząsteczki drobne. Sprawdź to, daj na łyżkę stołową trochę mleka i pokrop czymś kwaśnym (sok z cytryny albo np. ocet) i zobaczysz jak to wygląda.
A w przepisie jest sok bo bez tego napój jest jak dla mnie trochę mdły:):)
Olga Jul 29, 2009

A czemu nie potraktować tego wszystkiego po prostu blenderem? Wyszłoby coś podobnego do www.puszka.pl/przepis/4459-napoj_orzechowo-sojowy.html
I o co chodzi z tym sokiem z cytryny? Mleko sojowe jakoś się "zsiada" pod jego wpływem czy co?
~mix Jul 29, 2009

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas