7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Ciasteczka Carlene

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Wczoraj po raz drugi zrobiłam ciasteczka. Dałam mniej cukru bo szklanka jak dla mnie to za dużo. Nie dodałam rodzynek w czekoladzie bo nie przepadam za nimi za bardzo, a na dodatek nie miałam ich w domu. ;D Po raz kolejny ciasteczka wyszły przepysznie! Robi się je bardzo szybko. Trzeba tylko położyć od siebie dosyć daleko ciastka na blaszce. Podczas pieczenia mocno się spłaszczają. Jak położymy je za blisko siebie może powstać jedne duże płaskie ciasto. ;)
~joacha Jun 24, 2011

Nie użyłam rodzynek, bo nie lubię, za to dodałam 2/3 szklanki brązowego cukru i 1/3 zwykłego. Brązowy cukier daje cudowny zapach nawet przed upieczeniem ;)) Wyszły super ;D
~Karen Apr 2, 2010

hymm.. jak czytam to wydają się smakowite:)
wegetarianka Dec 6, 2009

Ciastka wspaniale. Polecam dodac czekolade gorzka, troche sezamu i otreby. Cos pysznego!!!
Kinga Aug 28, 2007

Ciasteczka właśnie stygną (ale już dwa zjadłam ;) i wstępne wrażenia - b. udane. Dodałam zamiast rodzynek w czekoladzie sułtanki namoczone, ok. 3/4 szklanki. Makę dosypywałam w trakcie wyrabiania i sądzę, że wyszło więcej niż 2 szklanki; zastanawiam się także, czy nie można dodać trochę mniej masła. Z blachy wyłożonej pergaminem odchodzą same; wyszło ok. 30 sztuk. Sądzę, że można wypróbować także inne dodatki - orzechy, sezam, miód...
~Ptasia May 25, 2006

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas