7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
<< powrót do przepisu
Hummus z czarnymi oliwkami- Komentarze do przepisu -
I jak to sie robi? Nie kazdego Bog obdarzyl zmyslem do odczytywania inspiracji z "ksiezyca". Moze jakies proporcje? Moze troche wiecej uwag? Czy moze chodzi o "partyzantke"? Ja uwazam, ze nie ma co "wywazac otwartych drzwi" eksperymentujac na wlasna reke, jesli MOZNABY wykorzystac przepisy kolegow/kolezanek wegetarian... Z szacunkiem
autor anonimowy Feb 22, 2004
Oryginalny hummus (kto go wymyslil: Grecy, Izraelczycy, czy np Syryjczycy nadal pozostaje kwestia nierozstrzygnieta) brzydzi sie olejem ze slonecznika. Tylko oliwa z oliwek! Takze asofetida jest mu raczej obca. Lubi natomiast czosnek a takze natke pietruszki. Na wierzchu polewany jest oliwa z oliwek i posypywany ostra papryka, zahatarem (sluze polskim przepisem na te smakowita izraelska przyprawe) i orzeszkami piniowymi. Jada sie go jako przystawke. Moze stanowic obok labane (tez sluze przepisem) i salatki z pomidorow znakomite danie sniadaniowe.
~matylda@gem.pl Jan 12, 2004 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
pozatym ja osobiscie moge kupic oryginalny chummus ale nie kazdy moze wiec dobrze jak sa przepisy :))
~kleo Oct 13, 2005