puszka.pl - pysznie!

Wiosenne paszteciki francuskie - z pastą fasolową, rzodkiewką i ogórkiem


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

opakowanie ciasta francuskiego
pestki słonecznika
rzodkiewki
ogórki
cebulka

pasta czosnkowa fasolowa:
biała fasola z puszki
czosnek
sól, pieprz
curry, imbir, kurkuma
sok z cytryny
olej

Przygotowanie:

Piekarnik nastawimy na 220 st. C.

Najpierw przygotowujemy pastę na bazie majonezu fasolowego: blendujemy fasolkę z przyprawami i czosnkiem, dodajemy sok z cytryny, blendujemy z olejem na gładko.

Do pasty wrzucamy zmielone pestki słonecznika i pokrojone w kostkę warzywa, mieszamy. Wykładamy na ciasto francuskie i zawijamy dowolne kształty. Pieczemy około 12 minut w 220 stopniach.
Nadesłał(a) julianka, dnia: Jun 17, 2013
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: