puszka.pl - pysznie!

Zimowo-wiosenne "guacamole" - z ogórkiem i koperkiem

Kiedy nie ma sezonu na pomidory, trzeba kombinować inaczej :) Ogórek pasuje do awokado równie dobrze, a kolorystycznie nawet lepiej ;)


Rodzaj diety: wegańska & RAW

Składniki:

dobrze dojrzałe awokado
świeży ogórek
cebula, czosnek lub szczypiorek
koperek
sól
pieprz
sok z cytryny lub limonki

Przygotowanie:

Z awokado usunąć pestkę, obrać ze skórki, rozgnieść. Dodać obrany i posiekany ogórek (np. wzdłuż na ćwiartki, a później plasterki), a dla zaostrzenia smaku drobniutko posiekaną cebulę lub czosnek lub szczypiorek. Doprawić do smaku.
Nadesłał(a) patrycccja, dnia: Apr 18, 2013
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: