puszka.pl - pysznie!

Paszteciki francuskie z kapustą, cebulą i marchewką


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
kapusta biała (ja dałam 1/4 niedużej główki)
1 mała czerwona cebula
1 ząbek czosnku
1 duża marchewka
sos sojowy
odrobina soli
pieprz
papryka łagodna

Przygotowanie:

Cebulkę zeszklic z czosnkiem, dodać poszatkowaną kapustę, marchewkę startą na dużych oczkach, doprawić i dusic do miękkości.

Ciasto pociąć według upodobań. Nałożyć farsz i upiec. Mi wyszło 6 sporych pasztecików :)
Nadesłał(a) Malwua, dnia: 2011-03-25 11:38:58.174
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: