ok. 0,5 szklanki płatków owsianych
1 łyżka mąki kukurydzianej
ew. kilka łyżek mąki pszennej
sos sojowy
zioła suszone
pieprz
ew. inne przyprawy
kilka łyżek płatków migdałowych
olej do smażenia
Przygotowanie:
Fasolkę, kaszę i brokuła zmiksować blenderem na gładką masę. Dodać do niej tyle płatków owsianych, żeby była wystarczająco gęsta do lepienia kotletów. Dla lepszej kleistości dodałam jeszcze rozprowadzoną w niewielkiej ilości wody mąkę kukurydzianą. Jeśli masa nadal jest zbyt rzadka, dodać mąki pszennej. Przyprawić dowolnie (polecam suszone zioła).
Masę odstawiamy na jakieś pół godziny. Następnie lepimy okrągłe kotlety, obtaczamy w płatkach migdałowych, smażymy na gorącym tłuszczu na złoto z obu stron.
Nadesłał(a) joa,
dnia: 2010-09-01 22:03:14.493
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.