Kotlety zalać wrzątkiem, poczekać pięć minut aż przestaną być suche, wyjąć i z obu stron lekko (naprawdę lekko) oprószyć cynamonem.
Rabarbar obrać, odciąć około siedmiocentymetrowy kawałek, resztę zetrzeć na tarce lub w inny sposób doprowadzić do konsystencji musu. Odcięty kawałek łodygi pokroić w kostkę o mniej więcej półcentymetrowym boku. Cebulę drobno posiekać.
Na dużej patelni rozgrzać olej, wsypać majeranek, posmażyć z 30 sekund, wrzucić kotlety, zrumienić z jednej strony (zajmuje to około trzech minut), obrócić, przesunąć. Na pozostałą przestrzeń patelni wrzucić cebulę, posmażyć ze trzy minuty, dodać rabarbar (zarówno mus, jak i kostkę), zmniejszyć ogień do minimum, jeśli trzeba podlać wszystko odrobiną wody, zamieszać, oprószyć jeszcze trochę cynamonem, przykryć, dusić około 10 minut. Gotowe!
Nadesłał(a) mathilda,
dnia: 2010-04-28 21:52:53.215
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.