Brokuły i paprykę gotować do miękkości. Cebulę obrać i posiekać w dowolny sposób. Ugotowane warzywa wraz z surową cebulą zblendować na w miarę jednolitą masę. Dodać kaszkę, odstawić na 10-15 minut. Dodać natkę pietruszki, doprawić. Na patelni rozgrzać łyżeczkę oliwy i wykładać masę drewnianą łyżką, formując kotlety (mi na patelnię weszło sześć kotlecików na raz). Smażyć z obu stron (bez problemu dają się przewracać, a finalny produkt jest całkiem kotletowy).
Mus: Cebulę obrać i pokroić. Paprykę pokroić i gotować do miękkości w niewielkiej ilości wody. Zmiksować wraz z surową cebulą, dodać sambal. Taka porcja musu ma 55 kcal i starczy spokojnie na wszystkie kotlety.
Wskazówki i uwagi:
Kaszkę mannę można z powodzeniem wymienić na drobniutkie otręby pszenne, z tym że kaszki się nie wyczuwa, otręby tak.
Nadesłał(a) mathilda,
dnia: 2010-02-03 16:41:45.441
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.