puszka.pl - pysznie!

Kotlety z fasoli z majerankiem


Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

50 dag fasoli
2 jajka
3 łyżki bułki tartej + jeszcze trochę do obtaczania kotletów
cebula
ząbek czosnku
tłuszcz do smażenia
sól
pieprz
łyżeczka majeranku

Przygotowanie:

Fasolę namoczyć na noc, ugotować, zmielić, dodać jajka, bułkę tartą, pokrojoną i podsmażoną na tłuszczu cebulę oraz czosnek. Dodać sól, pieprz i majeranek.

Formować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. W wersji dietetycznej kotlety można upiec w piekarniku.
Nadesłał(a) Malwua, dnia: 2009-11-18 12:32:39.234
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: