puszka.pl - pysznie!

Dip czosnkowo-ziołowy

Idealnie nadaje się do wszelkiego rodzaju warzyw - surowych, parowanych, gotowanych, smażonych czy grillowanych


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

gęsta śmietana
parę ząbków czosnku
świeża bazylia
zioła prowansalskie
sól
pieprz
ewentualnie odrobinę mleka

Przygotowanie:

Do śmietany dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną bazylię, zioła, sól i pieprz. Gdy chcemy uzyskać trochę rzadszą konsystencję, dodajemy odrobinę mleka.

Wskazówki i uwagi:

Proporcje zależą od upodobań, ale czosnku nie należy dodawać zbyt wiele, bo jest on bardzo wyrazisty w tym dipie i łatwo można przesadzić.
Nadesłał(a) ryfka, dnia: 2009-05-09 21:33:42.68
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: