4 średnie pieczarki
1 mała cebula
3 łyżki posiekanej natki pietruszki
1 łyżka mąki kukurydzianej + 1 łyżka wody
1 łyżka bułki tartej
świeżo mielony czarny pieprz
sól
bułka tarta do panierowania
ok. 1 łyżeczki oleju do smażenia, np. z pestek winogron
Przygotowanie:
Pieczarki umyć i zetrzeć na tarce z dużymi otworkami, dodać posiekaną cebulę i natkę pietruszki. Wsypać mąkę kukurydzianą, wymieszaną z wodą, wymieszać, dodać bułkę tartą i przyprawy.
Na małej patelni rozgrzać olej. Z gotowej masy uformować 3 kotleciki, panierować w bułce tartej i usmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.
Nadesłał(a) Shaera,
dnia: 2008-06-27 06:09:01.364
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.