puszka.pl - pysznie!

Kotleciki z gotowanej marchewki z cebulą


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: na 3 kotleciki

2 średnie marchewki
1 mała cebula
1 łyżka mąki kukurydzianej + 1 łyżka wody
sól
świeżo mielony czarny pieprz
bułka tarta
ok. łyżeczki oleju do smażenia, np. z pestek winogron

Przygotowanie:

Marchewki oczyścić, umyć, ugotować i ugnieść widelcem. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i wrzucić do marchewki. Dodać mąkę kukurydzianą wymieszaną z wodą, wymieszać, wsypać łyżkę bułki tartej i przyprawy.

Na małej patelni rozgrzać olej. Z gotowej masy uformować 3 kotleciki, panierować w bułce tartej i usmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.
Nadesłał(a) Shaera, dnia: Mar 24, 2008
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: