puszka.pl - pysznie!

Kotlety marchewkowo-słonecznikowe (z mielonym słonecznikiem)


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

2 szkl. utartej marchewki
2 szkl. nasion słonecznika
1,5 szkl. soku pomidorowego
0,5 szkl. pokrojonej w kostkę cebuli
olej do smażenia
sól

Przygotowanie:

Cebulę podduszamy z niewielkim dodatkiem oleju, w razie potrzeby podlewamy odrobiną wody.

Mielimy nasiona słonecznika - bardzo wygodny jest do tego blender. Mieszamy go z uduszona cebulą i pozostałymi składnikami, doprawiamy solą.

Po uformowaniu smażymy (wersja szybsza, ale bardziej pracochłonna) lub pieczemy w piekarniku (wersja light).
Nadesłał(a) Kuna, dnia: 2007-06-15 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Przepis zasłyszany

Twoje zapiski: