puszka.pl - pysznie!

Kotleciki z bobu i orzechów włoskich

Nikodem Kuźnik: "Najlepsze ze słodkim sosem chili. Polecam!"


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

bób (mrożony lub świeży)
sól
pieprz
cebula (opcjonalnie)
orzechy włoskie
mąka sojowa lub kukurydziana lub kasza manna
olej do smażenia

Przygotowanie:

Bób gotuję chwilę, łuskam ze skórki, rozgniatam na papkę widelcem. Dodaję przyprawy (sól, pieprz, czasem cebulę), pokruszone orzechy włoskie i trochę mąki sojowej lub kukurydzianej lub kaszy manny.

Formuję w mokrych dłoniach płaskie kotleciki lub kulki. A potem zarumieniam na głębokim tłuszczu - pyszne.
Nadesłał(a) Kuna, dnia: Aug 6, 2006
Źródło/autor przepisu: na podstawie przepisu, który na pl.rec.kuchnia podał Nikodem Kuźnik

Twoje zapiski: