Szybkie kotlety z białej fasolki
Kotlety są szybkie, bo wykorzystuje się do nich fasolkę z puszki. Warzywa i majeranek nadają im fajny aromat :)
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:
fasolka biała z puszki
płatki owsiane - 2 łyżki
cebula
pietruszka (korzeń)
seler (korzeń)
majeranek
sól
ew. pieprz ziołowy
sezam lub płatki zbożowe lub bułka tarta do panierowania
olej do smażenia
Przygotowanie:
Fasolkę odsączyć, rozgnieść lub zmielić. Płatki zaparzyć (zalać wrzątkiem do poziomu płatków i zostawić na kilka min.). W tym czasie warzywa oczyścić i zetrzeć na tarce.
Wszystko razem wymieszać, dodać majeranku i doprawić. Jeśli masa będzie za gęsta, można dodać odrobinę zalewy lub oleju.
Formować kotlety i obtoczone smażyć na rozgrzanym oleju.
Twoje zapiski: