250 g kurek
garść jagód
rukola
oliwki czarne
ser feta - może być oscypek lub inny
szczypiorek
czosnek
musztarda dijon
sos balsamiczny
sól
pieprz
olej z pestek dyni
olej rzepakowy
Przygotowanie:
Kurki smażymy na łyżce oleju rzepakowego z dodatkiem dwóch ząbków czosnku, soli i pieprzu oraz szczypiorku. Na dużym talerzu rozkładamy rukole. Tniemy fetę w kostki i rozrzucamy na rukoli. Między nimi układamy kurki z patelni. Kroimy w plasterki kilka czarnych oliwek, posypujemy. Robimy sos na bazie sosu balsamicznego, musztardy i oleju z pestek dyni. Skrapiamy wszystko. Na koniec posypujemy jagodami.
Wskazówki i uwagi:
Można poszaleć jeszcze z jakimiś pestkami, ale taka jest bardzo smaczna.
Nadesłał(a) Dzik,
dnia: 2014-07-13 19:50:30.446
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.