puszka.pl - pysznie!

Ciasto czekoladowe z bananami


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 1 długa blaszka keksowa

- 2 dojrzałe banany
- 1/4 szklanki oleju
- 1/4 szklanki mleka roślinnego, myślę że woda też będzie ok (poza tym jeżeli dodamy więcej bananów tj. 3-4, nie będzie konieczne rozcieńczanie masy)
- 2 szklanki mąki
- szklanka cukru
- łyżeczka proszku do pieczenia
- łyżeczka sody
- 3 łyżki kakao

Przygotowanie:

Banany rozgniatamy widelcem na papkę oraz dodajemy pozostałe mokre składniki. Następnie dodajemy kolejno suche składniki. Gdy wszystko połączymy w całość, wkładamy do piekarnika i pieczemy przez ok 30 min. w temperaturze 180 st.
Nadesłał(a) zostalamweganka, dnia: 2014-06-20 09:18:33.695
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: