puszka.pl - pysznie!

Wegańska pasta z orzechów nerkowca po indyjsku

Szybka i prosta w przygotowaniu pasta z orzechów nerkowca w stylu indyjskim – idealna na kanapki. Jeśli masz już dość robienia sobie nudnych kanapek do pracy, pora na smakowitą odmianę! Niech Twoje kanapki też poczują smak orientu :-)


Rodzaj diety: wegańska & RAW

Składniki: 10

100 g orzechów nerkowca
1 łyżeczka curry
1/2 łyżeczki kminku

Przygotowanie:

1. Zalej nerkowce gorącą wodą, tak żeby wszystkie orzeszki były zakryte, i odstaw na godzinę lub dłużej.

2. Gdy upłynie już czas, odlej zimną już wodę i zalej orzechy raz jeszcze gorącą wodą – ale tym razem już dużo, dużo mniejszą jej ilością, tyle tylko, by dało się stworzyć pastę.

3. Dodaj curry i kminek.

4. Zmiksuj teraz blenderem orzeszki z przyprawami na papkę.

5. Ciesz się swoją pyszną, orientalną pastą! :-)

Wskazówki i uwagi:

Ilość i rodzaje przypraw do modyfikacji wedle własnych upodobań :-)
Nadesłał(a) Radhe Vega, dnia: 2014-06-22 14:59:33.025
Źródło/autor przepisu: http://radhevega.pl/kuchnia-wegetarianska/weganska-pasta-z-orzechow-nerkowca/

Twoje zapiski: