puszka.pl - pysznie!

Śmietanowe guacamole

Rewelacyjne do tacos z ostrym farszem z fasoli.


Rodzaj diety: wegańska & RAW

Składniki: 5

1 dojrzałe awokado
2 limonki
1 duża piri - piri
1/2 szalotki
1 ząbek czosnku
1/2 opakowania śmietanki sojowej
kolendra - można dać też świeżą
sól, chilli - do smaku

Przygotowanie:

Awokado obieramy i kroimy do miseczki. To samo robimy z piri- piri i szalotką, po czym całość lekko solimy i mieszamy dosypując kolendrę lub dodając listki świeżej. Całość zalewamy sokiem z jednej limonki oraz śmietaną. Wyciskamy ząbek czosnku. Mieszamy i blendujemy całość. Smakujemy i doprawiamy tak, aby pasowało naszym gustom (u mnie wyszło za mało kwaśne, więc zużyłam jeszcze jedną limonkę). Schładzamy w lodówce i podajemy :) Smacznego!
Nadesłał(a) Irris, dnia: Nov 24, 2013
Źródło/autor przepisu: Przepis zaczerpnięty z kuchniameksykanska.com i lekko zmodyfikowany

Twoje zapiski: