puszka.pl - pysznie!

Szybkie burgery (kotlety) z czerwonej fasoli ze szczypiorkiem

Do obiadu albo do kanapki.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 2

puszka czerwonej fasoli
trochę tartej bułki
łyżka skrobi ziemniaczanej
2 łyżki posiekanego szczypiorku
pieprz

Przygotowanie:

Fasolę odsączyć i wypłukać, wyłożyć na talerz, pognieść widelcem, dodać posiekany szczypiorek, pieprz, bułkę i skrobię. Zagnieść ręką, formować kotlety, smażyć do zrumienienia z obu stron na cienkiej warstwie oleju.

Wskazówki i uwagi:

Dobrze sprawdza się dodatek suszonego czosnku niedźwiedziego i odrobiny rozmarynu.
Nadesłał(a) Lily, dnia: 2013-10-26 05:01:22.634
Źródło/autor przepisu: Mój blog: http://wegetarianskiblog.blox.pl

Twoje zapiski: