puszka.pl - pysznie!

Pasta z czerwonej soczewicy z koncentratem pomidorowym i czosnkiem

Fajnie smakująca pasta powstała na spontanie, inspirowana smakiem ajwaru ;)


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

soczewica czerwona szklanka
koncentrat pomidorowy 2 duże łyżki
czosnek 1 dorodny ząbek lub 2 małe
cytryna 1 gruby plaster
oliwa 1-2 łyżki
papryka słodka
papryka ostra
sól
pieprz
szczypta naci (opcjonalnie)

Przygotowanie:

Gotujemy soczewicę, miksujemy na gładko, wrzucamy koncentrat, przeciśnięty czosnek, sok z plastra cytryny, przyprawy, mieszamy i zajadamy z chlebsonem.

Wskazówki i uwagi:

Przyprawiamy do smaku - wiadomo, każdy lubi trochę inaczej. W wersji rozszerzonej dobrym pomysłem jest szczypta natki.
Nadesłał(a) pixi, dnia: Aug 16, 2013
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: