puszka.pl - pysznie!

Pudding ryżowy z musem truskawkowym

Idealny na lekki deser.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 2

2 szklanki mleka ryżowego
100 g białego ryżu
2 łyżki syropu z agawy
ziarenka z laski wanilii
10 świeżych truskawek

Przygotowanie:

Do garnka wlewamy mleko, wsypujemy ryż i gotujemy przez 15-20 min, aż będzie bardzo gęsty. Podczas gotowania dodajemy syrop z agawy i ziarenka z laski wanilii.

W międzyczasie miksujemy w blenderze truskawki, można dodać łyżeczkę syropu z agawy. Mus truskawkowy przelewamy do osobnego naczynia, ponieważ będziemy używać blendera jeszcze raz.

Miksujemy połowę lub całość ryżu na gładką masę (ja zmiksowałam cały). Obie części mieszamy razem, przekładamy do miseczki i polewamy musem truskawkowym.

Wskazówki i uwagi:

Pudding można podawać na ciepło i zimno.
Nadesłał(a) Nula, dnia: Jun 23, 2013
Źródło/autor przepisu: http://weg-anka.blogspot.com/2013/06/pudding-ryzowy-z-musem-truskawkowym.html

Twoje zapiski: