krem: 2 puszki mleka kokosowego po 400 ml (mocno schłodzone)
3-4 łyżki cukru pudru
+ 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady do posypania
Przygotowanie:
Piekarnik ustawiamy na 180 st. C. W misce łączymy suche składniki ciasta, dodajemy mokre i dokładnie mieszamy. Ciasto umieszczamy w nasmarowanej olejem tortownicy i pieczemy ok. 40 minut w 180 stopniach.
Gdy biszkopt wystygnie, kroimy go na pół i ścinamy wierzch na płasko.
Bardzo mocno schłodzone mleka kokosowe (tylko stałą część) ubijamy w mikserze. Stopniowo dodajemy cukier puder.
Na spód biszkopta nakładamy większą część bitej śmietany i delikatnie nakładamy na to drugi biszkopt. Na wierzch ląduje reszta bitej śmietany.
Wuzetkę wkładamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na noc. Po wyjęciu, przed podaniem posypujemy startą gorzką czekoladą.
Nadesłał(a) Nula,
dnia: 2013-06-12 23:26:07.837
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.