ciasto: 2 szklanki mąki
1/3 szklanki oleju
1/3 szklanki syropu z agawy
woda (jeżeli ciasto jest za kruche)
aromat migdałowy
krem: 1 puszka mleka kokosowego 400 ml
3 łyżki cukru pudru
3/4 szklanki wiórków kokosowych
płatki migdałów do posypania
Przygotowanie:
Składniki na ciasto mieszamy, wyrabiamy i formujemy w kulkę. Wkładamy do lodówki na 20 minut. Ciasto umieszczamy w natłuszczonej formie. Pieczemy ok. 20-30 minut w temperaturze 180 st. C
Po ostudzeniu ciasta bierzemy się za krem. Miksujemy przez kilka minut mleko kokosowe, dodając stopniowo cukier puder. Na sam koniec dodajemy wiórki kokosowe. Masę przekładamy na wystudzone ciasto, posypujemy płatkami migdałów i wstawiamy do lodówki na kilka godzin.