puszka.pl - pysznie!

Duszona rzodkiew azjatycka (daikon)

Jak czytałem "Grę o tron" Martina, to tam często rzepę albo rzodkiew jedli. No to chciałem wyprodukować coś w klimacie...
Nie wszyscy lubią zapach takiej rzodkwi - napełnia mieszkanie dość wyrazistym aromatem. Mnie ta potrawa sama w sobie smakuje, ale może bardziej jest dodatkiem do jakiegoś innego pomysłu kulinarnego.



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: 4

2 nieduże rzodkwie azjatyckie (daikon)
2-3 łyżeczki masła
300 ml bulionu warzywnego
łyżka cukru
sól
pieprz

Przygotowanie:

Rzodkiew obrać i pokroić w cienkie plasterki. Na patelni rozpuścić masło i smażyć rzodkiew z 5-10 minut, oprószając ją wcześniej cukrem. Systematycznie mieszać. Następnie zalać potrawę bulionem i gotować 15 minut. Doprawić i podawać.
Nadesłał(a) zabrzanin, dnia: Mar 30, 2013
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: