puszka.pl - pysznie!

Avohini = awokado + tahini

Smakuje na razowcu z ogórkiem kiszonym albo na grzankach z pomidorem i cebulką.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

awokado
sezam (ewentualnie gotowe tahini)
sól
sok z cytryny

w przypadku avohini lux dodatkowo:
- pestki słonecznika
- pestki dyni
- orzechy

Przygotowanie:

Awokado obrać ze skóry i rozgnieść lub zmiksować. Sezam zmielić na proszek. Pestki i orzechy zmielić.

Zmieszać główne składniki razem i dodać tyle wody (nie gorącej!) aby powstała pasta. Dodać kilka kropel soku z cytryny i sól do smaku.
Nadesłał(a) wojmat, dnia: 2000-12-07 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: