puszka.pl - pysznie!

Makaron z brokułem i curry-tofu

Pożywny i szybki obiadek pełen witamin i zieleni.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 4

opakowanie tofu
mały brokuł
makaron (najlepiej nitki, u mnie chow mein)
dwie główki czosnku
curry
imbir
pieprz
olej do smażenia

Przygotowanie:

Gotujemy różyczki brokuła. Tofu kroimy w kostkę i obficie posypujemy pieprzem, imbirem i curry, wrzucamy na patelnię i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Gdy brokuł będzie miękki blendujemy go, dorzucamy posiekany lub przetarty przez praskę czosnek oraz pieprz, ewentualnie trochę soli i mieszamy. Przygotowujemy makaron (ja po prostu zalałam go wrzątkiem). Wszystko wrzucamy na patelnie, mieszamy i podgrzewamy.

Wskazówki i uwagi:

Jeśli chcecie uzyskać bardziej "sosowatą" konstystencję brokuła trzeba dodać wodę, u mnie wyszła trochę taka papka jak pesto ;)
Nadesłał(a) julianka, dnia: Feb 25, 2013
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: