opakowanie tofu
mały brokuł
makaron (najlepiej nitki, u mnie chow mein)
dwie główki czosnku
curry
imbir
pieprz
olej do smażenia
Przygotowanie:
Gotujemy różyczki brokuła. Tofu kroimy w kostkę i obficie posypujemy pieprzem, imbirem i curry, wrzucamy na patelnię i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Gdy brokuł będzie miękki blendujemy go, dorzucamy posiekany lub przetarty przez praskę czosnek oraz pieprz, ewentualnie trochę soli i mieszamy. Przygotowujemy makaron (ja po prostu zalałam go wrzątkiem). Wszystko wrzucamy na patelnie, mieszamy i podgrzewamy.
Wskazówki i uwagi:
Jeśli chcecie uzyskać bardziej "sosowatą" konstystencję brokuła trzeba dodać wodę, u mnie wyszła trochę taka papka jak pesto ;)
Nadesłał(a) julianka,
dnia: 2013-02-25 20:41:52.704
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.