puszka.pl - pysznie!

Potrawka z jarmużu z fasolką czerwoną

Pycha ;)


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2-3 osób

jarmuż marynowany w imbirze
pomidory w puszce
fasolka czerwona z puszki
cebula cukrowa
pieczarki
papryka zielona
curry, sól, pieprz

Przygotowanie:

Jarmuż pocięłam na mniejsze kawałeczki (kupiłam gotowy w zaprawie imbirowej, ale można zrobić sobie taki olej imbirowy albo po prostu zastąpić przyprawą i olejem). Pieczarki pokroiłam, cebulkę - w małe paseczki, dodałam pomidory, paprykę i dusiłam. Na koniec wrzucamy fasolkę i przyprawiamy do smaku.

Wskazówki i uwagi:

Do środka można wkroić ziemniaki lub podać z kaszą czy ryżem.
Nadesłał(a) Dzik, dnia: Feb 19, 2013
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: