Na oliwie z oliwek poddusić cebulę, następnie dodać soczewicę, wolno mieszając. Kolejno dodać startą na dużych oczkach marchewkę, pietruszkę i seler. Poczekać chwilę aż warzywa puszczą sok, dodać rozdrobniony czosnek. Zalać sokiem pomidorowym i ok. 1,5 szkl. wody. Gotować pod przykryciem ok. 10 min. Następnie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki oraz przyprawy. Gotować kolejne 10-15 min. Po tym czasie, kiedy warzywa już zmiękną, dodać fasolę z puszki. Gotować jeszcze chwilkę (do 5 min).
Wskazówki i uwagi:
Mięsożerca stwierdził, że to chyba gulaszowa, tylko gdzie to mięso? ;) Dlatego nazwaliśmy ją po prostu gulaszową. Jest bardzo sycąca i pikantna.
Nadesłał(a) Natka,
dnia: 2013-02-06 19:53:17.363
Źródło/autor przepisu: Powstała z tego, co było w lodówce.