puszka.pl - pysznie!

Kotlety kalafiorowo-pieczarkowe


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 3 osób

garść makaronu
1/2 kalafiora
4-5 pieczarek
1 cebula
sól
pieprz
majeranek i inne przyprawy do smaku
ew. 1 łyżka mąki pszennej dla zagęszczenia
bułka tarta
olej do smażenia

Przygotowanie:

Gotujemy makaron i kalafior, pieczarki trzemy na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na oleju aż do zarumienienia.

Mieszamy wszystkie gotowe składniki, blendujemy, doprawiamy do smaku. Jak będzie za rzadkie, to dodajemy mąki. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy.

Wskazówki i uwagi:

Do tego polecam sałatę z sosem śmietankowym (słodko-kwaśnym). Robię go mieszając śmietankę owsianą, cukier i sok z cytryny.
Nadesłał(a) mena77, dnia: 2013-01-29 00:47:46.982
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: