puszka.pl - pysznie!

Rolada ze szpinakiem w cieście francuskim

Danie dla wielbicieli szpinaku i ciasta francuskiego.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 2

opakowanie wegańskiego ciasta francuskiego
opakowanie mrożonego szpinaku 450 g
paczka migdałów w płatkach
2-3 ząbki posiekanego lub wyciśniętego czosnku
olej/oliwa do smażenia
sól
pieprz

Przygotowanie:

Na patelni podsmażamy czosnek, po chwili dodajemy szpinak. Smażymy aż odparuje z niego woda. Gdy trochę przestygnie dodajemy migdały w płatkach i doprawiamy.

Szpinak nakładamy na ciasto francuskie i delikatnie je zawijamy. Boki ciasta można "domknąć" używając widelca, gdyby miało coś wypłynąć :)

Pieczemy 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 st. C.
Nadesłał(a) Nula, dnia: Jan 25, 2013
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: