słoik suszonych pomidorów w oleju
puszka pomidorów bez skórki
500 g pieczarek
400 g makaronu
sól
pieprz ziołowy
czosnek granulowany
oregano
odrobina keczupu - opcjonalnie
Przygotowanie:
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Pieczarki myjemy i kroimy w ćwiartki. Na dużej patelni lub w woku rozgrzewamy olej z suszonych pomidorów (tak, aby zakrywał dno). Następnie smażymy na nim pieczarki. W międzyczasie kroimy suszone pomidory oraz pomidory z puszki na drobne kawałki. Gdy pieczarki będą gotowe dodajemy pomidory i chwilkę podsmażamy. Przyprawiamy, opcjonalnie dodajemy keczup.
Do sosu dodajemy ugotowany makaron i dokładnie mieszamy.
Nadesłał(a) Nula,
dnia: 2013-01-21 20:38:30.751
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.