puszka.pl - pysznie!

Surówka z czarnej rzepy z jabłkiem i marchewką

Dodatki znakomicie łagodzą ostry smak i zapach rzepy. Bardzo zdrowa surówka, zwłaszcza w okresie "grypowym", a przy tym bardzo smaczna.


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

czarna rzepa
jabłko
marchew
jogurt
sól i cukier - opcjonalnie

Przygotowanie:

Umyć, obrać i utrzeć rzepę, marchew i jabłko. Wymieszać z jogurtem. Ewentualnie dodać sól i cukier.

Wskazówki i uwagi:

Nie podaję ilości, bo początkowo można dodać trochę więcej marchwi i jabłka. Generalnie powinna być znaczna przewaga rzepy.
Nadesłał(a) Dana, dnia: 2013-01-12 20:16:18.755
Źródło/autor przepisu: robiłam ją już wiele lat temu i nawet nie pamietam, skąd akurat taki skład surówki.

Twoje zapiski: