- puszka (ok. 800 g) kiszonej kapusty na winie (np. z Lidla) lub inna dowolna kiszona kapusta
- pieczarki 0,5 kg
- papryka żółta
- papryka czerwona
- kiełki na patelnię
- cebula cukrowa
- pomidor
- puszka krojonych pomidorów
- czosnek
- przyprawy: majeranek, pieprz, sól, ziele angielskie, liść laurowy, papryka słodka, papryczki jalapenio i inne wg uznania,
- olej rzepakowy
Przygotowanie:
Kapustę długo gotowałam, trochę odcedzałam i zalewałam wodą, żeby kwasota zeszła. Później zaczęłam rozgrzewać patelnie. Na jednej smażyłam cebulkę z pieczarkami, a na drugiej - cebulkę z pomidorem pokrojonym w kostkę, paprykami pokrojonymi w paski i kiełkami na patelnię. Po uduszeniu zawartości obu patelni - warzywa dodałam do kapusty. Następnie dodałam pomidory z puszki oraz przyprawy i jeszcze przez chwilę gotowałam.
Wstawiliśmy do lodówki i jedliśmy dopiero następnego dnia, żeby się "przeżarło". :)
Nadesłał(a) Dzik,
dnia: 2012-12-04 23:57:29.896
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.