ciasto ok. 2 szklanki mąki (ja dałam jedną szklankę mąki pszennej i jedną - pełnoziarnistej)
3 łyżki mąki ziemniaczanej
1/2 szklanki oleju
1/2 szklanki wody
1/2 szklanki cukru ja dałam brązowy.
2 łyżeczki proszku do pieczenia
masa 2 opakowania budyniu: śmietankowy i czekoladowy
400 ml mleka kokosowego - jedna puszka
300 ml wody
6 łyżek cukru
galaretka wegetariańska
kilka truskawek
300 ml wody
Przygotowanie:
Składniki na ciasto zagnieść i wstawić do zamrażalnika na 30 min. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie wylepić ciastem. Włączyć piekarnik, niech się grzeje do 180 C.
Mleko podzielić na pół i wlać do osobnych naczyń. To samo zrobić z wodą, wlać do dwóch szklanek i rozmieszać z proszkiem budyniowym - w jednej ze śmietankowym, a w drugiej - z czekoladowym. Pierwszą połowę mleka zagotować z 3 łyżkami cukru, wlać rozrobiony proszek budyniowy - czekoladowy, zagotować i wylać na surowe ciasto. Tak samo postąpić z drugim budyniem. Wstawić do piekarnika na ok. 40 minut (180 st. C). Po upieczeniu wyciągnąć ciasto. Poukładać truskawki. Przygotować galaretkę ze zmniejszoną ilością wody (300 ml) i już tężejącą zalać ciasto.