soja - ziarno, opakowanie 400 g
oliwa
2 duże cebule
500 g pieczarek
jajko
bułka tarta
łyżeczka mąki ziemniaczanej
gałka muszkatołowa
pieprz
sól
majeranek
Przygotowanie:
Soję namoczyć przez noc i ugotować w tej samej wodzie. Na oliwie zeszklić cebule, zetrzeć pieczarki na grubej tarce i przesmażyć z cebulą. Soję zmielić w maszynce razem z pieczarkami i cebulą (najlepiej dwa razy). Dodać przyprawy, wbić jajko, bułkę tartą na oko, mąkę. Wyrobić masę, włożyć do formy.
Piec 45 minut w 180 st. C.
Wskazówki i uwagi:
I przynajmniej jak coś chrupnie to wiesz, że to soja...
Nadesłał(a) Euforio,
dnia: 2012-10-18 20:29:16.359
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.